Ashtanga / Power Yoga

Ashtanga yoga is een krachtige, dynamische yogavorm waarin houdingen elkaar opvolgen als een soort dans. De Ashtanga yogales staat vast. Iedere les heeft exact dezelfde opbouw. Je hebt daarin wel verschillende series.
Een serie van 15 min, 30 min, 45 min en
90 min(Dit is dan enkel een serie).

Je begint voor de serie altijd met bewustwording van je ademhaling (Ujjayi-adem) en je lichaam (bandha’s). Je gaat met alle aandacht naar het moment. Daarna volgen de zonnegroeten. Dit zorgt voor energie en een warming-up van je lichaam.
De zonnegroeten bepalen uiteindelijk ook het tempo van de serie. Na de serie heb je altijd een eindontspanning.

De eindontspanning is erg belangrijk om de houdingen na te voelen en de adem op een natuurlijke manier te laten bewegen door je lichaam.

Leonie geeft deze Yoga les van een uur. Hiervan wordt een serie van 30 minuten gebruikt. Je hebt totaal een uur, als je de zonnegroeten en eindontspanning mee telt.

Voordeel van Ashtanga Yoga/vaste series:
Je weet naar mate je de lessen vaker volgt, wat er komen gaat. Hierdoor kun je geheel in je eigen flow de meditatie en de bewegingen uitvoeren.
Je lichaam herkent de houdingen, je pakt het sneller op en gaat merken dat je de diepe verbinding met je lichaam kan ervaren.

Lowland Yoga Ervaringen

Rustig ademhalen

Scroll Up